En ulykkelig samfunnstilstand

Når du ser deg rundt i hverdagen, og dette kan være spesielt sant for livet i USA, ser det ut til at det er mange løsninger på lykke. Løsninger på et ulykkelig liv kommer i mange former: En person kan for eksempel gå inn i en bokhandel og finne litteratur om hvordan man kan slå et ulykkelig humør. Det er også ganske omfattende medisinske midler som tilbys for sykdommer. Den foruroligende implikasjonen av det store markedet for å overvinne ulykke er dette: det viser at det er mange ulykkelige mennesker på farten.

Man kan hevde at det enorme markedet for å forbedre livet er en indikasjon på sosial fremgang.

Det at det tilbys en løsning for et lykkelig liv, betyr at det er bekymring for mennesker som lever et lykkelig liv. Det er ikke så mye spørsmål om at det vestlige samfunnet har kommet langt med å erkjenne ting som depresjon og andre følelsesmessige sykdommer. For ikke så lenge siden i det vestlige samfunnet var den rådende måten å se på tilstander av følelsesmessig nød at de representerte mental ustabilitet eller direkte galskap.

I dag er nesten alle kjent med klinisk følelsesmessig nød. Begrepet depresjon er faktisk nesten synonymt med tristhet, selv om de to forholdene er forskjellige fra et diagnostisk perspektiv. Det er selvfølgelig sant at ikke alle forstår hva klinisk følelsesmessig nød er eller aksepterer det som en legitim tilstand, men samfunnsinstitusjoner gjør det. Depresjon og angst og andre typer nødforhold anerkjennes medisinsk av samfunnet som helhet, enten individet vil anerkjenne disse forholdene eller ikke.

Sosiale kostnader ved ulykke

Menneskets natur er å finne en løsning på motgang, og motgang som er emosjonell ubehag er ikke annerledes i denne forbindelse. Det er mange løsninger for forskjellige typer følelsesmessig nød som har oppstått over tid. Så millioner av mennesker som føler seg følelsesmessige nedover har betydelige behandlingsalternativer. Men dette kan være et tilfelle av behandling av symptomene i stedet for det faktiske problemet. Kanskje samfunnet selv har skyld når det ser ut til at så mange mennesker tenker på seg selv som ulykkelige. Kanskje er det moderne samfunnet generelt usunt for konsum, og faktisk gjør folk syke.

En metode for å gjenopprette følelsesmessig velvære som nylig har fått mye oppmerksomhet, er noe som heter ho’oponopono. Ho’oponopono stammer fra Hawaii-øyene, hvor den har blitt praktisert i generasjoner. Opprinnelig brukt til konfliktløsning mellom mennesker, fokuserer den nyere formen for ho’oponopono på intern konfliktløsning. Dette er generelt et annet syn enn vanlig, da de fleste nyttige prosedyrer fokuserer på å håndtere ytre oppfatninger. Ho’oponoponos perspektiv er derimot at problemer og vanskeligheter kommer helt innenfra.

Ho’oponopono er ikke en allment akseptert behandlingsform for visse forhold, selv om det er økende bevis for at det er ganske gunstig under en rekke omstendigheter. Et økende antall individer tar ho’oponopono, delvis på grunn av sin enkle og hele kroppsnatur. Disse egenskapene i seg selv har bare så mye vekt at det er åpenbart. Den populære trenden mot bruk av ho’oponopono viser senere at noe i denne metoden faktisk fungerer.