Hvem skal du skylde for abort?

 

Når en kvinne går inn for abort, er det mange spørsmål som blir stilt, med utgangspunkt i kvinnenes helligdom. Mens samfunnet kan se ned på de som skal til abort, er det visse ting som virkelig må settes i perspektiv. Selv om det kanskje ikke betyr mye for noen, må du forstå at abort er et begrep som ble utviklet på grunn av samfunnets behov. Her er en titt på hvordan samfunnet har bidratt til å drive dette fenomenet og hva som må gjøres for å få ned den stadig økende abortraten rundt om i verden.

• Sex uten ekteskap er urent

Dette er en idé som har eksistert i århundrer. Selv om ideen er betydelig mindre i dag enn noe før, er det noe som fremdeles er utbredt. Overraskende nok er ideen til stede i mennesker fra alle religioner. Det forventes at du kun skal ha sex etter at du inngår ekteskap. Dette er en av hovedårsakene til at par som har uønsket graviditet ofte velger abortvei. Ja, prevensjonsmetoden kan bidra til å forhindre graviditet, men denne prevensjonsmetoden er heller ikke full bevis. I tillegg bruker ikke alle par også prevensjonsmetoder, fordi de ikke er klar over det så mye.

• Ingen penger

Visste du at en av hovedårsakene til abort er at kvinner eller partnere ikke får ordnet livet eller lever i ekstrem fattigdom? Hvis du lever i ekstrem fattigdom og vet at du ikke har muligheten til å forsørge en nyfødt, kan du bare være tilbøyelig til å gå denne ruten.

• Fordi det er et element av fare

Ikke alle aborter gjøres på grunn av samfunnet. Noen ganger er abort også en nødvendighet. Ja, hvis du ser at kvinnen kan utvikle visse komplikasjoner som kan utgjøre en trussel eller fare for livet hennes, kan legen foreslå at hun går inn for abort.

• Svik og andre grunner

Hva gjør du hvis personen du stoler mest på forlater deg når de finner ut at du er gravid? Hvis du er en kvinne i denne stillingen, kan du være tilbøyelig til å ta denne ruten fordi du vil se at det ikke er noen andre alternativer. Samfunnet vil være imot deg, foreldrene dine støtter kanskje ikke, og det er ingen i verden du virkelig kan stole på.