Øk selvtilliten din

Ofte i samfunnet vårt blir vi bombardert av kjendisliv.

Vi kan endelig føle at hvis vi ikke er en del av de rike og berømte, er livet vårt ubetydelig. Samfunnet vårt sender også meldinger om konkurranse og prestasjoner. Vi ser på sport, vi hører alltid om overskuddet og bunnlinjen er dollar, vi ser store selskaper som konkurrerer og stadig kjøper fra hverandre.

Resultatet er ofte at vi blir lært å se hvor bra vi har det, med tanke på hvor vakre vi er, hvor lyse vi er, hva slags hjem vi har, hvor godt vi gjør det innen sport, hvilke gaver vi får. Imidlertid er dette i virkeligheten eksterne tiltak. Hver av oss trenger å utvikle en følelse av egenverd, kapasiteten til positiv selvtillit som kommer innenfra.

Her er et eksempel: Sara er skilt og føler på mange måter at hun har kuttet sine to døtre, i den forstand at de lever av veldig lite penger. Han kan bade litt luksus på dem. Noen ganger, i terapien, snakket hun med meg om følelsen av at hun ikke var veldig god til noe. Mannen hennes har vært voldelig både fysisk og psykisk, og har lagt henne nesten konstant ned. Selv om hun ikke lenger bodde hos ham, hadde hun fortsatt en følelse av verdiløshet.

En dag ba jeg ham om å gå gjennom noen av de beste øyeblikkene fra barndommen.

Hun sa: «Jeg elsket alltid når onkel Sam pleide å komme bort, og vi sang alle sanger.» Jeg spurte ham om han gjorde noe slikt nå, med jentene sine. Han sa at de ofte synger sammen i bilen. Faktisk hadde han lært dem mange sanger som onkel Sam lærte ham. Jeg spurte henne om hun skjønte at hun tilbød jentene sine noen vakre familieminner som var unike for henne som barn. Hun sier at hun ikke tenkte på det, men det må være sant. I løpet av måneder med terapi jobbet vi igjen og igjen med å gjenkjenne de mange verdifulle sidene ved seg selv. Unødvendig å si at stoltheten hans begynte å bli bedre. Sara er et eksempel for oss alle, i den forstand at hver person må dokumentere sine egne positive talenter og styrker.

Vi må lære å klappe oss selv på ryggen. For å hjelpe deg, foreslo jeg en liste over selvtillit. I løpet av den kommende uken skriver du ned minst ett element om dagen som du kan være stolt av å ha håndtert godt. For eksempel er jeg høflig og snill mot noen mennesker i kassen til supermarkedet, selv om jeg er sliten. Eller jeg bruker hodet mitt i stedet for knyttneven, og deler faktisk bekymringene mine for sønnen min om at han får en annen trafikkbillett.

På slutten av uken, les listen over selvtillit, gi deg selv en mental klem, eller en high five-karakter. Dette er starten på å gi deg selv mer anerkjennelse, noe som igjen fører til en bedre følelse av egenverd. Det er bare med denne økte følelsen av egenverd at du kan ha tillit til å sikre at livet ditt er fylt med sjarm.